Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στο επίκεντρο FOMC και τραπεζική ένωση


Καλά κρατεί η διάθεση για ρίσκο κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών εν αναμονή της σημερινής απόφασης της FOMC, η οποία εκτιμάται ευρέως ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Η Γερμανία εμφανίστηκε πεπεισμένη για σημαντική πρόοδο στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, Βερολίνο και Παρίσι συνεργάζονται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της τραπεζικής εποπτείας.
Η ισοτιμία EURUSD παραμένει πάνω από το επίπεδο του 1,3000 αφού «συντηρείται» η αισιοδοξία από το χθεσινό αποτέλεσμα των προσφορών για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και παρά την απρόσμενη νέα πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη τον Οκτώβρη σε χαμηλά 30 μηνών.

Η στερλίνα ενισχύεται προς την αντίσταση στο 1,6150 έναντι του δολαρίου μετά και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στη Βρετανία. Τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 το Νοέμβριο (έναντι εκτίμησης για άνοδο κατά 7.000), ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων στην αγορά εργασίας άγγιξε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, στα 29,601 εκατ.

Η Morgan Stanley αναμένει χαμηλότερα την ισοτιμία GBPUSD το 2013 προς το 1,5400 και άνοδο του EURGBP προς το 0,8300 το πρώτο τρίμηνο του 2013 πριν υποχωρήσει εκ νέου στο τέλος του έτους προς το 0,7800.

Η ισοτιμία USDJPY διαπραγματεύεται σε υψηλά 8 μηνών.


ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">