Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Κύπριος σχεδιάζει το μεγαλύτερο mall στη Ρουμανία


Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Ρουμανία σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Κύπριος επιχειρηματίας...
Πανίκος Παναγή. Πρόκειται για project 190.000τ.μ. που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016 και θα είναι το μεγαλύτερο στη Ρουμανία.

Η επένδυση, που υπολογίζεται στα 350εκ. ευρώ θα γίνει μέσω της εταιρείας Nova Imobiliari.

Όπως δήλωσε στα τοπικά Μέσα ο Κύπριος επιχειρηματίας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η γη στην οποία θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο αγοράστηκε από 57 διαφορετικούς ιδιοκτήτες αρχίζοντας από το 2003. Ήδη, έχει επενδύσει 37εκ. στο project.

Το mall θα ονομάζεται The Colosseum και ήδη έχει συμφωνήσει με ονόματα όπως Carrefour και Leroy Merlin. Στην ιστοσελίδα του μάλιστα, αναφέρει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ευρώπης.

Ο Πανίκος Παναγή δημιούργησε την περιουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργώντας μία σειρά από bingo-halls. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970, ανοίγοντας το πρώτο Bingo Hall στο Preston και αργότερα επεκτάθηκε στο Manchester και σε άλλες πόλεις. Το 2005 πώλησε την επιχείρησή του, που ονομαζόταν Cambos Entreprises, για €100 εκ και από τότε μπήκε στην αγορά ακινήτων.

Στη Ρουμανία είναι επίσης ιδιοκτήτης γης στην οποία μελλοντικά σχεδιάζει την ανάπτυξη οικιστικής επένδυσης.

news24.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">